یکی از مکان هایی که در خانه، خانم های خانه دار، زمان زیادی را در آن می گذرانند، آشپزخانه است. در آشپزخانه غذا درست می شود، ظرف ها شسته می شود و بعضا هم اگر میزی باشد، غذا هم خورده می شود.


بنا بر این، حتما به پاکیزگی در این مکان توجه ویژه ای می شود. اما آیا می دانید که با این همه رفت و روب، هستند هنوز وسایل و فضاهایی در آشپزخانه که همچنان آلوده می مانند؟


اگر نمیدانید در ادامه ی مطلب با ما همراه شوید، چرا که قصد داریم تا آلوده ترین مکان های آشپزخانه را به شما معرفی کنیم.



حتما پاکیزگی خانه برای شما هم از اهمیت بالایی برخوردار است. توالت و حمام فضاهایی هستند که هر هفته تمیز می‌شوند. گردگیری و جارو هم جزو کارهایی هستند که هر روز برای تمیز کردن خانه انجام می‌دهیم. اما آیا با وجود این کارها تمام آلودگی‌ها را از بین برده‌ایم؟ آشپزخانه چطور؟ آیا شستن ظرف‌ها و گردگیری سطوح و گاز و جارو کشیدن کف آشپزخانه برای تمیز کردن آن کافی است؟ واقعیت این است، خیر!




درواقع آشپزخانه بزرگ ترین و اصلی‌ترین منبع جمع شدن آلودگی و جرم در خانه است. اما چرا؟ بسیاری بلافاصله پس از آشپزی، گاز را تمیز می کنند و ظرف‌ها را می‌شویند و گمان می‌کنند که این ها برای پاکیزه شدن آشپزخانه و وسایلی که در آن هست، کافیست. این تفکری است که بسیاری از ما درباره تمیز نگه داشتن آشپزخانه خود داریم. اما با خواندن ادامه‌ی این مقاله، شما متوجه نقاطی می‌شوید که کمتر به سراغ آن‌ها می‌روید و شاید تنها به صورت هفتگی یا ماهیانه آنها را تمیز می کنید. مطمئنا پس از اینکه این نقاط و مقدار آلودگی آن‌ها را بشناسید، بیشتر به نظافت آن‌ها توجه خواهید کرد.




1. اسکاچ ظرفشویی

اسکاچ‌های ظرفشویی وظایف پاکسازی ظروفی را دارند که غذایمان را درون آنها سرو می کنیم و میخوریم. حالا اگر وسیله‌ی تمیز‌کننده، خود جزو آلوده‌ترین و بهترین مراکز تجمع باکتری‌ها باشد، چه می شود؟ به نظرتان غذایی که به خیالمان در ظرف‌های شسته و پاکیزه می‌خوریم، چقدر تمیز است؟


بگذارید با یک آمار دقیق بگوییم. 75 درصد اسکاچ‌ها و ابرهای ظرف‌شویی حاوی حداقل یک نوع از باکتری کولمیت است. آیا میدانید این باکتری چیست؟ کولمیت همان باکتری شاخص بالقوه آلودگی در مدفوع است. بله، وحشتناک است. خب حالا چه حسی نسبت به ظرفهایتان دارید؟ می‌دانیم! کاملا به شما حق می‌دهیم. اما چاره چیست؟ نگران نباشید، راه‌هایی برای خلاصی از دست این باکتری‌ها وجود دارد. یک راه ساده این است که پس از هر بار استفاده از اسکاچ آن را با آب داغ شستشو دهید و بعد در یک جاصابونی قرار دهید تا خشک شود. شما می‌توانید هر شب اسکاچ مرطوب را به مدت 1 دقیقه در مایکروویو قرار دهید تا به این شکل از شر تمام باکتری‌ها خلاص شوید.




هنگامی که قصد می کنید، آشپزیکنید، شیرگاز را می‌پیچانید و قابلمه را بر روی شعله قرار می‌دهید. روغن، مواد خوراکی، نمک و ... همه در حین آشپزی با دست‌‌های شما تماس پیدا می‌کنند. اما لحظه ای متوجه می شوید که غذا دارد ته می‌گیرد!‌ با همان دست‌ها شیر گاز را چرخانده و شعله را کم می‌کنید. پس از اتمام آشپزی حتما با یک اسکاچ و گاز پاک‌کن سطح گاز خود را تمیز می‌کنید. اما آیا همیشه و با دقت شیرهای گاز را هم تمیز می‌کنید؟ آمار نشان می‌دهد که خیر! اکثر افراد فراموش می‌کنند که این نقطه بیشترین تماس را با دست‌هایشان دارد و به همین دلیل زمان کافی برای رشد و نمو باکتری‌ها در این قسمت وجود دارد. به این صورت تنها ظاهر گاز را پاکیزه می کنند و باین قسمت کوچک را به کلی فراموش میکنند. نتیجه فاجعه‌بار است! شیرهای گاز جز 10 جای کثیف در تمام خانه است! توجه داشته باشید که این لیست شامل مواردی چون کاسه‌ی توالت نیز می‌شود!


اما راه‌حل تمیز کردن این شیرها بسیار ساده است. تنها کافی است هفته‌ای یکبار تمام شیرها را از جای خود بیرون بکشید و در آب و صابون داغ بشویید و پس از خشک شدن آن‌ها را سرجای خود قرار دهید.



3. آب سردکن یخچال

آمار بدست آمده نشان داده‌است که آب سردکن یخچال در لیست آلوده‌ترین قسمت‌های خانه قرار دارند. اگر دقت کنید نه تنها تعداد تماس دست‌هایی که در روز از آب سردکن استفاده می‌کنند، موجب آلودگی بسیار آن می‌شود، بلکه راکد ماندن آب در طولانی مدت، خود می‌تواند موجب رشد و نمو باکتری‌ها شود. باکتری‌هایی که توسط دست افراد به آب سرد کن منتقل می‌شوند، در محیطی مرطوب بهترین مکان را برای رشد و نمو خواهند یافت. به همین علت آبی که از آب سردکن یخچال می‌نوشید، آن طور هم که فکر می‌کنید پاکیزه نیست.


اما راه حل این مشکل بسیار ساده است. استفاده از سرکه! سرکه به عنوان یک تمیز‌کننده‌ی قوی، برخلاف شوینده‌های مختلف شیمیایی، کمترین ضرری برای سلامتی انسان ندارد. تنها کاری که لازم است انجام دهید، این است که آن را داخل محفظه‌ی آب سردکن یخچال ریخته و تمام قسمت‌های آب سردکن را با آن بشویید. با فشار دادن اهرم آب سرد کن، سرکه وارد لوله‌های آب سردکن می‌شود و تمام قسمت‌ها را از وجود باکتری و میکروب خلاص می‌کند. برای قسمت خارجی محفظه آب سرد کن نیز می توانید از سرکه استفاده کنید. به این شکل، تمام نقاط تماس دست‌ها را کاملا از وجود باکتری پاک می کنید. اگر هفته‌ای یک بار این عمل را انجام دهید، دیگر نگرانی در مورد پاکیزگی آب داخل آب سردکن نخواهید داشت. همچنین تنها پس از چند بار ریختن آب از محفظه درون لیوان، مزه‌ی سرکه از بین می‌رود.



4. سینک ظرفشویی

حتما شما پس از شستن ظرف‌ها تمام سینک را با اسکاچ برق می‌اندازید. خب لازم نیست تکرار کنم که اسکاچی که استفاده می‌کنید خود جزو کثیف‌ترین اشیاء داخل خانه است. حتی اگر اسکاچ شما تمیز و ضدعفونی شده باشد هم همچنان مقدار آلودگی سینک آنقدر بالا است که آن را در میان 5 مکان آلوده‌ی تمام خانه قرار دهد. این محیط مرطوب زمین رشد و کشت باکتری‌ها است. بنابراین برق‌هایی که از آن ساطع می‌شوند را باور نکنید. اگر می‌خواهید از پاکیزگی سینک خود اطمینان حاصل کنید لازم است که هفته‌ای یک یا دوبار آن را با مواد ضدعفونی کننده کاملا بشویید. استفاده از مخلوط سفید کننده و آب می‌تواند سینک شما را به‌خوبی ضدعفونی کند.


بقیه مکان ها کجاها هستند؟ اینجا بخوانید.